Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ призначила кваліфікаційний іспит у межах конкурсу до апеляційних судів та визначено графіки проведення тестувань

11 вересня 2024, 16:16

11 вересня 2024 року Вищою кваліфікаційною комісією суддів України ухвалено рішення про призначення кваліфікаційного іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах, оголошеного рішенням Комісії від 14 вересня 2023 року № 94/зп-23 (зі змінами).

Визначено таку черговість етапів проведення кваліфікаційного іспиту:

перший етап – тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду;

другий етап – тестування когнітивних здібностей;

третій етап – виконання практичного завдання зі спеціалізації відповідного суду.

Прохідний бал кваліфікаційного іспиту – 75 відсотків максимально можливого бала.

Визначено графік проведення тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації:

- апеляційного загального суду (цивільна спеціалізація) (за посиланням);

- апеляційного загального суду (кримінальна спеціалізація) (за посиланням);

- апеляційного адміністративного суду (за посиланням);

- апеляційного господарського суду (за посиланням).

У разі якщо прізвище особи, зазначеної у графіку, змінено, необхідно невідкладно повідомити Комісію та надіслати копію документа, що посвідчує відповідну зміну (контактна інформація для повідомлення: тел. (044)233-63-85, zvernennia@vkksu.gov.ua).

Тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду проводитиметься у приміщенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за адресою: місто Київ, вулиця Генерала Шаповала, 9.

Для реєстрації необхідно мати при собі паспорт громадянина України.

Тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду здійснюватиметься з використанням комп’ютерної техніки.

Кількість завдань, що обираються для тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду в інформаційній системі за принципом випадковості з урахуванням таксономічної характеристики тестування та кількості тестових завдань в кожному розділі (підрозділі) Програми іспиту і таксономічної характеристики анонімного письмового тестування для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді апеляційного суду, затвердженої рішенням Комісії від 19 жовтня 2023 року № 116/зп-23, становить 150, з яких 50 – із загальних знань у сфері права та 100 – із знань зі спеціалізації відповідного суду.

Тривалість тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду – 150 хвилин.

Максимально можливий бал на етапі тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду – 150.

Прохідний бал тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду – 75 відсотків максимально можливого бала, або 112,5 бала.

Індивідуальний код і робоче місце для складання тесту із загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду визначатимуться за принципом випадковості із застосуванням методу сліпого вибору кандидатом на посаду судді серед надрукованих та розміщених перед ним / нею випадковим чином прихованих варіантів.

Спостереження заінтересованих осіб за процесом тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду забезпечуватиметься в мережі «Інтернет» у режимі реального часу.

Дата, час і місце тестування когнітивних здібностей та виконання практичного завдання зі спеціалізації відповідного суду, а також порядок проведення відповідного етапу визначатиметься окремими рішеннями Комісії.

Із Положенням про порядок складення кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів, затвердженим рішенням Комісії від 19.06.2024 № 185/зп-24 (зі змінами) можна ознайомитись за посиланням (Положення також розміщено у підрозділі «Конкурс на посаду судді» розділу «Діяльність» офіційного вебсайту Комісії).                       

Із переліком питань тестування можна ознайомитись у рубриці «Конкурс для кандидатів на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах, оголошений 14.09.23 (ТРИВАЄ)» підрозділу «Конкурс на посаду судді» розділу «Діяльність» офіційного вебсайту Комісії.