Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Броварський міськрайонний суд Київської області інформує, що судовий розгляд у справі за обвинуваченням Майбоженка В.В. триває

05 вересня 2024, 13:22

4 вересня 2024 року Броварським міськрайонним судом Київської області розпочато розгляд кримінального провадження щодо обвинуваченого Майбоженка В.В. за ч. 1 ст. 286-1 КПК України. Під час підготовчого судового засідання судом ухвалено призначити судовий розгляд на 11 вересня 2024 року на 15 год. 30 хв., погоджено ще одну дату судового засідання – 23 жовтня 2024 року.

Також судом розглянуті клопотання прокурора і сторони захисту, застосовано до обвинуваченого запобіжний захід у виді особистого зобов'язання на строк до 04 листопада 2024 року включно, зобов'язано обвинуваченого з'являтися за кожним викликом до суду, повідомляти суд про зміну свого місця проживання.

Запобіжний захід судом застосовано з дотриманням вимог Кримінального процесуального кодексу України, зокрема, п. 2 ч. 2 ст. 183 КПК України, згідно з якою запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не може бути застосовано до осіб, які раніше не судимі, обвинувачуються у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

У вказаній справі обвинувачений Майбоженко В.В. раніше не судимий, відтак найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відповідно до вимог чинного кримінального процесуального законодавства до нього не може бути застосовано.


Суд з урахуванням цих вимог закону, а також врахувавши наявний ризик переховування від суду, намір обвинуваченого відшкодувати потерпілим завдану шкоду, застосував запобіжний захід у виді особистого зобов'язання. Запобіжний захід не є мірою покарання. Судовий розгляд у справі триває.