Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Механізм повернення з державного бюджету помилково або надміру сплаченого судового збору: нагадує Господарський суд Кіровоградської області

30 серпня 2024, 10:17

Господарський суд Кіровоградської області нагадує про механізм повернення з державного бюджету помилково або надміру сплачених сум судового збору.

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 03 вересня 2013 року № 787 зі змінами, затверджено Порядок повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.

Порядок визначає, що для повернення з бюджету коштів судового збору на підставі ухвали суду платник податків має подати до органу Державної казначейської служби України за місцем зарахування платежу до бюджету, зокрема, копію судового рішення, засвідчену належним чином.

Відповідну копію рішення суд надсилає особам в паперовому вигляді, а також платник може отримати її електронний примірник за допомогою засобів інформаційно-телекомунікаційних систем та з дотриманням вимог законодавства у сферах захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах, електронних довірчих послуг та електронного документообігу.

Водночас копія судового рішення в електронній формі  про повернення судового збору обов’язково має бути засвідчена кваліфікованим електронним підписом судді та електронною печаткою суду.

Господарський суд Кіровоградської області