Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила суддю Генічеського районного суду Херсонської області за вчинення істотного дисциплінарного проступку

21 серпня 2024, 09:14

20 серпня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Генічеського районного суду Херсонської області Шарко Наталії Анатоліївни на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Реалізація зазначеної процедури здійснювалася на підставі подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, яка вирішила притягнути Наталію Шарко до дисциплінарної відповідальності та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

Під час дисциплінарного провадження Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя встановила, що з початку тимчасової окупації частини Херсонської області суддя Наталія Шарко не вчиняла жодних дій, спрямованих на виконання обов’язків судді України, і на момент розгляду дисциплінарної справи вона здійснює «правосуддя» від імені держави-агресора.

Пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України передбачено, що підставами для звільнення судді є вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.

Вища рада правосуддя