Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі з конфіскацією майна: вирок громадянину за обвинуваченням в участі у нзф "днр"

20 серпня 2024, 08:59

19 серпня 2024 року Корольовським районним судом м. Житомира, оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина України С., уродженця м.Горлівка, Донецької області, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

частиною 1 статті 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації);  

частиноною 2 статті 260 (Створення непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального Кодексу України.

Судом встановлено, що громадянин України С., у 2014 році, перебуваючи на території Донецької області, будучи достовірно обізнаним про злочинну діяльність нзф «ДНР», добровільно став його учасником. Вступив до підрозділу - т.зв. «1-а окрема батальйонно-тактична група «Сомалі» 1 Армійського корпусу Міністерства оборони Донецької Народної Республіки», у складі якого діє на посаді командира роти реактивної батареї у псевдовійськовому званні «старший лейтенант».   

Обвинувачений С. у судові засідання за викликами суду не з’явився, про час та місце розгляду даного кримінального провадження повідомлявся неодноразово належним чином.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив обвинуваченому остаточне покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.