Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники органів судової влади України взяли участь у першому раунді імітацій двосторонніх зустрічей з Європейською Комісією за тематикою Судочинства переговорного розділу 23 "Верховенство права та основоположні права та свободи"

19 серпня 2024, 13:59
Відбувся перший раунд імітацій двосторонніх зустрічей з Європейською Комісією за тематикою Судочинства переговорного розділу 23 "Верховенство права та основоположні права та свободи".
 
Участь у сесії взяли представники Вищої ради правосуддя, Конституційного Суду України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Верховного Суду, Державної судової адміністрації України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства юстиції України, а також національні та міжнародні експерти.
 
Мета цієї та наступних сесій - підготувати органи системи правосуддя до двосторонніх зустрічей з Єврокомісією. Зокрема, потренувати, почути, проаналізувати та надати рекомендації щодо усних презентацій, які представники України пізніше представлять у Брюсселі. Крім того, такі імітації дозволять уніфікувати підхід до підготовки та презентації матеріалів.
 
Зі свого боку, Проєкт ЄС "Право-Justice" як співорганізатор зустрічі залучив до сесії групу міжнародних та національних експертів, які мають досвід підготовки до та участі у переговорному процесі.
 
Імітаційні сесії триватимуть до 10 вересня. Так, попереду ще два раунди імітацій двосторонніх зустрічей. Вони охоплюватимуть право та політики ЄС у сферах незалежного та ефективного судочинства, запобігання та боротьби з корупцією, основоположних прав і свобод. Після цього у Брюсселі відбудуться перші двосторонні зустрічі української сторони з Єврокомісією. Вони заплановані на 17-19 вересня.
 
Сторінка Проєкту ЄС "Право-Justice" у Facebook