Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: суд виніс вирок громадянину за обвинуваченням у державній зраді та дезертирстві

15 серпня 2024, 09:00

14 серпня 2024 року Корольовським районним судом м. Житомира, оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина України С., уродженця  м. Житомира, який проживає в АР Крим, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 111 (Державна зрада), частиною 1 статті 408 (Дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу) Кримінального Кодексу України.

Судом встановлено, що громадянин України С., був військовослужбовцем Збройних Сил України, у військовому званні підполковника перебував на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, свідомо порушив військову присягу та перейшов на бік ворога. У кінці березня 2014 року, обвинувачений С. був прийнятий та розпочав військову службу на умовах окупаційної влади рф. У  збройному формуванні рф, громадянин С., займав ту саму посаду та виконував ті ж самі посадові обов’язки, які були в нього в ЗСУ.

Обвинувачений С. у судові засідання за викликами суду не з’явився, про час та місце розгляду даного кримінального провадження повідомлявся неодноразово належним чином.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив обвинуваченому остаточне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.  

Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.