Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначив міру запобіжного заходу підозрюваному у палі автомобілів військових у Івано-Франківській області

12 серпня 2024, 13:21

7 серпня 2024 року до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області для визначення міри запобіжного заходу було доставлено жителя міста Долина Івано-Франківської області, якого досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені злочинів, передбачених частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період ).

В судовому засіданні судом було встановлено, що підозрюваний, діючи умисно зі своїм братом, спалили у продовж липня - серпня три автомобілі у місті Долина, яким користувалися військовослужбовці ЗСУ.

За інформацією Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, судом було з’ясовано, що брат підозрюваного, на одному з телеграм-каналів про пошук роботи, знайшов оголошення про роботу, за яку пропонували значну винагороду. Сконтактувавши із особою, яка пропонувала таку роботу, брат підозрюваного отримав пропозицію підпалювати релейні шафи на залізниці та автомобілі, які за зовнішніми ознаками належать військовослужбовцям ЗСУ.

Як повідомляє Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області, упродовж кількох тижнів двом братам вдалося підпалити у Долині три автомобілі, які належали військовим. За свою роботу, яку вони підтверджували відео та фотоматеріалами, брати отримували на картку винагороду у сумі 40 000 гривень. Гроші вони ділили порівну.

Вивчивши матеріали справи та дослідивши надані докази, суд обрав підозрюваному жителю міста Долина міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру грошової застави.