Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд справ, переданих на розгляд судових палат, об’єднаних палат касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду

12 серпня 2024, 11:55

Справи, передані на розгляд Великої Палати Верховного Суду та об’єднаних палат касаційних судів відповідно до ухвал про передачу, внесених до ЄДРСР з 5 по 11 серпня 2024 року.

Справи, передані на розгляд ВП ВС:

  1. Ухвалою ККС ВС від 1 серпня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для вирішення виключної правової проблеми щодо доступу до правосуддя осіб, які не володіють державною мовою.
  2. Ухвалою КЦС ВС від 1 серпня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для вирішення виключної правової проблеми щодо захисту авторського права на твори архітектури (проєкт і будівля «Квіти України»), які були створені в період із 1981 по 1985 рік, відповідно до ЦК України та Закону України «Про авторське право і суміжні права».

Справи, передані на розгляд ОП КАС ВС:

Ухвалою КАС ВС від 6 серпня 2024 року на розгляд ОП КАС ВС передано справу для відступу від висновку КАС ВС щодо відшкодування шкоди, завданої актом, який визнано неконституційним, за період дії відповідного акта до визнання його неконституційним.

Справи, передані на розгляд ОП КГС ВС:

Ухвалою КГС ВС від 31 липня 2024 року на розгляд ОП КГС ВС передано справу для відступу від висновку КГС ВС про те, що після задоволення заяви про відвід (самовідвід) судді чи колегії суддів у певній справі відповідний суддя чи судді, які були у складі відведеної колегії суддів, не можуть брати подальшу участь у розгляді такої справи та не повинні брати участь при її розподілі (перерозподілі) автоматизованою системою.

Справи, передані на розгляд ОП ККС ВС:

Ухвалою ККС ВС від 1 серпня 2024 року на розгляд ОП ККС ВС передано справу для відступу від висновку ККС ВС щодо неможливості оскарження ухвал суду апеляційної інстанції про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Верховний Суд