Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила суддю Лисичанського міського суду Луганської області, відрядженого до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області за вчинення істотного дисциплінарного проступку

06 серпня 2024, 15:25

6 серпня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Лисичанського міського суду Луганської області, відрядженого до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Андрія Березіна на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Реалізація зазначеної процедури здійснювалася на підставі подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, яка вирішила притягнути Андрія Березіна до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

Під час дисциплінарного провадження встановлено, що суддя Березін А.Г. більше ніж два роки не з’являється на робочому місці у Славутському міськрайонному суді Хмельницької області, правосуддя не здійснює. При цьому йому достеменно відомо, що його відряджено для здійснення правосуддя і він зобов’язаний прибути у суд. Він не повернувся на підконтрольну Україні територію, а отже, вчинив дії, які порочать звання судді та підривають авторитет правосуддя.

Пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України передбачено, що підставами для звільнення судді є вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.