Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок трьом чоловікам, які обвинувачувались у шахрайстві, вчиненому організованою групою

06 серпня 2024, 09:12

Як відомо з вироку, рік тому уродженець Вінниччини, неодноразово судимий за вчинення різного роду злочинів, відбуваючи покарання у виправній установі на території Бердичівського району, розробив шахрайську схему. Для її реалізації обвинувачений П. створив організовану групу, до якої залучив ще двох осіб, яких підшукав із числа засуджених, що утримуються у виправній установі. На себе П. узяв роль організатора, керівника, а також безпосереднього виконавця кримінальних правопорушень. Інші двоє учасників  групи були точно обізнані з шахрайською схемою та виконували свої ролі у ній. Обвинувачені телефонували до випадкових осіб, представлялися співробітниками банку та, вводячи в оману співрозмовників, повідомляли про можливість отримання грошової допомоги від ООН та інших міжнародних організацій. Заволодівши даними  про банківські реквізити, вони за допомогою електронно-обчислювальної техніки у подальшому заволодівали і коштами потерпілих.

Лише за пів місяця обвинуваченим вдалося ошукати сімох потерпілих. Суд ухвалив задовільнити їхні цивільні позови та стягнути з обвинувачених солідарно заподіяну матеріальну шкоду на користь потерпілих у загальному розмірі майже 30 тисяч гривень. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/3792/24.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області