Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд справ, переданих на розгляд судових палат, об’єднаних палат касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду

05 серпня 2024, 12:22

Цього тижня інформуємо вас про перелік справ, переданих на розгляд Великої Палати Верховного Суду та об’єднаних палат касаційних судів відповідно до ухвал про передачу, внесених до ЄДРСР з 29 липня по 4 серпня 2024 року.

Справи, передані на розгляд ВП ВС:

  1. Ухвалою КГС ВС від 16 липня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для відступу від висновку ВП ВС та КЦС ВС щодо належного відповідача у справі про скасування наказу Міністерства юстиції України, яким скасовано рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.
  2. Ухвалою КГС ВС від 17 липня 2024 року на розгляд ВП ВС передано справу для відступу від висновку КЦС ВС про те, що в питанні про відшкодування збитків землевласникам та землекористувачам, у тому числі у вигляді неодержаних ними доходів, які завдані останнім у межах правовідносин з оренди землі, слід застосовувати ЗК України та інші нормативно-правові акти в галузі земельних відносин.

Справи, передані на розгляд ОП КГС ВС:

Ухвалою КГС ВС від 17 липня 2024 року на розгляд ОП КГС ВС передано справу для відступу від висновку СП КГС ВС щодо неможливості встановлення іншого строку, ніж той, що визначений приватизаційним законодавством, у який переможець електронного аукціону має укласти договір купівлі-продажу об’єкта приватизації з органом приватизації, та щодо оскарження акта про непідписання договору купівлі-продажу як належного способу захисту.

Справи, передані на розгляд ОП КЦС ВС:

Ухвалою КЦС ВС від 23 липня 2024 року на розгляд ОП КЦС ВС передано справу для відступу від висновку КЦС ВС щодо наявності підстав для закриття апеляційного провадження на підставі п. 3 ч. 1 ст.  362 ЦПК України у зв’язку з тим, що у спорі про визнання договору купівлі-продажу, укладеного між двома фізичними особами, дійсним не вирішується питання про права та обов’язки держави в особі органу Державної податкової служби України.

Верховний Суд