Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа. До 4 років позбавлення волі засуджено колишнього охоронця медичного закладу за обвинуваченням у залишенні в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки

30 липня 2024, 14:29

Сьогодні, 30 липня 20204 року, Деснянський районний суд м. Києва виніс вирок, яким визнано винуватим колишнього охоронця лікарні у пред’явленому обвинуваченні за частиною 3 статті 135 Кримінального Кодексу України (Залишення в небезпеці) та призначено йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Інформаційно: 1 червня 2023 року у період часу з 02 години 49 хвилин до 03 години 10 хвилин, перебуваючи у приміщенні медичного закладу м. Києва, обвинувачений виконуючи свої функціональні обов’язки сторожа, під час оголошення повітряної тривоги у м. Києві у зв’язку із загрозою ракетного обстрілу, внаслідок збройної агресії російської федерації, не вжив належних заходів щодо надання допуску населенню до підвального приміщення медичного закладу м. Києва, яке входить до фонду захисних споруд цивільного захисту та відноситься до найпростішого укриття, не відчиняв вхідні двері та не впустив людей в укриття, тим самим завідомо залишив без допомоги останніх, які перебували у безпорадному та небезпечному для життя стані, хоча він мав реальну змогу надати їм допомогу. Таким чином, своїми діями щодо умисного не допуску людей до укриття під час ракетної атаки на м. Київ, колишній охоронець лікарні поставив потерпілих у небезпечний для життя стан, внаслідок чого люди залишились на відкритій ділянці місцевості, у небезпечному для життя становищі, потрапили під ракетний обстріл, та дістали поранення, несумісні із життям, що спричинило смерть останніх.

Звертаємо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.

Деснянський районний суд м. Києва