Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років позбавлення волі: засуджено двох мешканців Житомирщини, які обвинувачувались у викраденні нафти з магістрального нафтопроводу

30 липня 2024, 09:12

Колегія суддів Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області постановила вирок у справі про викрадення нафти.

З матеріалів обвинувального акта відомо, що у період з 5серпня 2023 року до 16 жовтня 2023 року житель Звягельського району та мешканець міста Звягеля у складі організованої групи з іншими невстановленими особами вчинили ряд злочинів, пов’язаних із незаконним втручанням в роботу технологічного обладнання, що призвело до порушення роботи трубопроводу з подальшим викраденням нафти з магістрального нафтопроводу першої черги “Мозир-Броди”, чим завдали збитків на загальну суму 352 800,29 гривень. Дії чоловіків кваліфіковано відповідно до частини 3 статті 292, частини 2 статті 15, частини 5 статті 185 Кримінального кодексу України.

Врахувавши всі обставини справи, суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченими, та призначив злочинцям 5 років позбавлення волі без конфіскації майна кожному. До того ж суд зобов’язав засуджених співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень, вчинених у складі організованої групи іншими співучасниками, надавши у ході судового розгляду правдиві показання, які підтверджують зазначені в угоді та обвинувальному акті обставини вчинення кримінальних правопорушень.