Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд справ, переданих на розгляд судових палат, об’єднаних палат касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду

29 липня 2024, 13:02

Цього тижня знайомимо вас зі справами, переданими на розгляд об’єднаних палат касаційних судів у складі Верховного Суду відповідно до ухвал про передачу, внесених до ЄДРСР з 22 по 28 липня 2024 року.

Справи, передані на розгляд ОП КГС ВС:

Ухвалою КГС ВС від 18 липня 2024 року на розгляд ОП КГС ВС передано справу для відступу від висновку КГС ВС (шляхом уточнення) щодо невідповідності вимогам Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ) акта про порушення, у якому не зазначено підпункт п. 8.4.2 ПРРЕЕ (з викладенням в акті диспозиції відповідного підпункту).

Справи, передані на розгляд ОП ККС ВС:

Ухвалою ККС ВС від 18 липня 2024 року на розгляд ОП ККС ВС передано справу для відступу від висновку ККС ВС, відповідно до якого, якщо обвинувальний акт був скерований до суду в межах строку досудового розслідування, то його фактичне надходження до місцевого суду поза межами цього суд не має брати до уваги при застосуванні положень п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України.

Справи, передані на розгляд ОП КЦС ВС:

Ухвалою КЦС ВС від 13 червня 2024 року на розгляд ОП КЦС ВС передано справу для відступу від висновку КЦС ВС щодо обов’язкового зупинення провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України у справі про зміну розміру та способу стягнення аліментів на дитину через перебування відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан.

Верховний Суд